Linjebefaring med helikopter

I uke 39 starter Helgeland Kraft Nett den årlige linjebefaring av høyspentnettet med helikopter. Her kommer viktig informasjon om opplegget til spesielt eiere av beitedyr.

Befaringen gjennomføres av Midtnorsk Helikopterservice med planlagt oppstart den 21. september. Stort sett hele høyspentnettet på Helgeland skal befares, og vil foregå som lavt flyving over og langs linjene.

Hvis været holder seg stabilt vil befaringen ta 4-5 uker, der ettermiddagene og helgene også vil bli brukt.

Vi planlegger å starte nord på Helgeland og jobbe oss sørover, men i henhold til vær og vind blir det gjort fortløpende vurderinger hvor på Helgeland befaringen skjer fra dag til dag. 

Helgeland Kraft Nett er pålagt å gjennomføre årlige inspeksjoner av høyspentnettet, der størstedelen blir gjort med helikopter. Hovedformålet er å avdekke skader etter blant annet vinterstormene.

I vår ble denne viktige oppgaven utsatt på grunn av Korona situasjonen og av hensyn til vanskelige beiteforhold for reinen på Helgeland.

Gi oss info om dyr på beite

Det er viktig at alle våre kundegrupper er informert og er klar over hva som skjer når helikopteret kommer rundt om på Helgeland. Dette kan være alt fra turgåere, barnehager og spesielt eiere av beitedyr.

Bruk vårt elektoniske skjema på denne siden, hvis du har informasjon om dyr på beite som vår helikopterpilot bør ta hensyn til. Ha da klart gårds- og bruksnummer og gjerne kart over området.

VIKTIG: Du må sende inn info hvert år hvis det er noe vi bør være oppmerksom på. Dette for å sikre at vi har oppdatert informasjon i forhold til årstiden.

Vi ber om forståelse for at vi ikke kan ta hensyn til hunder og katter eller andre små husdyr. Dette gjelder også for alle jegere som er ute i skog og mark.

Hvilke type beitedyr