Linjebefaring med helikopter 2019

I slutten av mars starter vi den årlige linjebefaring av høyspentnettet med helikopter. Her kommer viktig informasjon om opplegget til spesielt eiere av beitedyr.

Befaringen gjennomføres av helikopterfirmaet Pegasus og er planlagt å starte opp i slutten av mars (uke 14) på ytre strøk av sør-Helgeland. Stort sett hele høyspentnettet på Helgeland skal befares, og vil foregår som lavt flyving over og langs linjene.

Hvis været holder seg stabilt vil befaringen ta 4-5 uker, der ettermiddagene og helgene også vil bli brukt. I henhold til vær og vind blir det gjort fortløpende vurderinger hvor på Helgeland befaringen skjer fra dag til dag.

Helgeland Kraft Nett er pålagt å gjennomføre årlige inspeksjoner av høyspentnettet, der størstedelen blir gjort med helikopter. Hovedformålet er å avdekke skader etter blant annet vinterstormene.

Gi oss info om dyr på beite

Det er viktig at alle våre kundegrupper er informert og er klar over hva som skjer når helikopteret kommer rundt om på Helgeland. Dette kan være alt fra turgåere, barnehager og spesielt eiere av beitedyr.

Bruk vårt elektoniske skjema på denne siden, hvis du har informasjon om dyr på beite som vår helikopterpilot bør ta hensyn til. Ha da klart gårds- og bruksnummer og gjerne kart over området.

VIKTIG: Du må sende inn info hvert år hvis det er noe vi bør være oppmerksom på. Dette for å sikre at vi har oppdatert informasjon i forhold til årstiden.

Vi ber om forståelse for at vi ikke kan ta hensyn til hunder og katter eller andre små husdyr.

Hvilke type beitedyr